De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA in Enschede op het vinkentouw voor deelname aan college

PvdA in Enschede op het vinkentouw voor deelname aan college

ENSCHEDE - Er bestaat bij de PvdA in Enschede een zekere honger om weer een wethouder te leveren, maar hardop wil de partijleiding het niet gezegd hebben. Eerder liet raadslid Kampman trouwens al wel weten dat de PvdA bereid is verantwoordelijkheid te nemen zodra het aan de orde komt. Al kort na de verkiezingen werd in de boezem van de sociaaldemocratie te Enschede met dit scenario rekening gehouden.

De strategen in de PvdA wisten na de verkiezingen dat ze niet als eersten aan zet waren. De partij verloor een zetel, van vijf naar vier, maar dat gold ook voor het CDA en van die 'collegepartij' hadden BBE, D66 en VVD behoorlijk hun bekomst, want op de christendemocraten konden ze geen pijl trekken en van de biechtstoel van wethouder Welman hadden ze tabak. In de ogen van BBE, D66 en VVD konden ze van benjamin ChristenUnie als coalitiepartner wel op aan. Hoewel die partij van drie naar twee zetels zakte mag ze daarom weer meedoen. Er is, werd onderkend, voor een stabiel college nog een vierzetelpartij bij.

Er kwamen daarvoor drie partijen in aanmerking. Aan de onderhandelingstafel van D66 werd winnaar GroenLinks als eerste genood, want deze partij had net als CDA en PvdA vier zetels, maar dat deed de club met winst, ze kwam van drie, terwijl CDA en PvdA dus verlies leden. Het lijkt erop dat GroenLinks ook in Enschede een 'Klavertje' te opzichtig doet en te grijpgraag groene partijpunten binnen wil hengelen. En omdat het CDA in de coalitie 'afgeschreven' is, zit de PvdA nu op het vinkentouw. De bedoeling zou zijn deze week al een beslissing te nemen. En reken maar dat ze bij de PvdA dan een kandidaat-wethouder hebben.

 

Deel dit nieuws!