De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • FC Twente schenkt over week of twee klare wijn terzake toekomst

FC Twente schenkt over week of twee klare wijn terzake toekomst

ENSCHEDE – Binnen twee weken zal de directie van de betaald-voetbal-organisatie FC Twente een reorganisatieplan presenteren. Dat is vanochtend meegedeeld door algemeen directeur Velderman. De beloofde duidelijkheid die hij zou verstrekken is dat behoorlijk veel nog onduidelijk blijft, zoals het aantal banen en functies dat zal moeten vervallen wegens minder inkomsten door de degradatie van de voetbalclub van de vaderlandse eredivisie naar de eerste divisie.

Velderman verwacht dat FC Twente te gelegener tijd, over een dag of veertien, een begroting voor het nieuwe seizoen kan presenteren tussen de vijftien en twintig miljoen, wat voor een club in de eerste divisie trouwens riant is. De inzet van de directie is een breed draagvlak, met liever kleine bedragen van velen dan grote van weinigen. Meer dan ooit moet FC Twente volgens hem een club van de regio Twente zijn, met veilige ankers in de samenleving.

Er dient volgens Velderman eerst in kaart te worden gebracht hoeveel geld FC Twente misloopt, welke mogelijkheden er zijn om te saneren en hoe het financiële meerjarenperspectief eruitziet. Dat hangt ook samen met de claim van de Belastingdienst en van overleg met de gemeente Enschede over mate en tempo van de aflossing van een bedrag van zo’n 25 miljoen euro aan door de lokale overheid verstrekte leningen en garantstellingen. Het gemeentebestuur worstelt ook met de onduidelijkheid in de materie en de onzekerheid over de vraag of en hoe de dit geld binnenkomt.

Deel dit nieuws!