De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Fusie brengt touringcarbedrijven Oad en Havi in nationale Top Drie

Fusie brengt touringcarbedrijven Oad en Havi in nationale Top Drie

GOOR/RIJSSEN - Bij het busbedrijf van Oad in Goor treedt directeur Schuitemaker vanwege de fusie met Havi in Rijssen terug om ruimte te maken voor nieuwe lakenuitdelers. Het fusibedrijf, gevestigd te Goor op de plek van Oad, krijgt de naam Havi Travel op de gevel. Door de fusie is het nieuwe touringcarbedrijf één der grootste van Nederland, met twee binnenlandse vestigingen (naast Goor ook Lijnden) en twee buitenlandse (in Polen en Roemenië) met 150 bussen.

Oad, het door Joop ter Haar groot gemaakte reisconcern werd vooral bekend vanwege de reizen naar Zuideuropese vakantieoorden. De costa's en shangria's werden dichtbij gebracht. In de opvolging en overdracht gingen een paar dingen mis, in de automatisering en modernisering ook. Er ontstond een hoogoplopend conflict met de Rabobank over financiën en strategie. Uiteindelijk kwam Schuitemaker, voorheen werkzaam bij transportbedrijf Nijhof-Wassink, om de directie in handen te nemen en letterlijk en figuurlijk oude routes op te heffen en nieuwe wegen in te slaan.

De grondlegger van Havi is Johan Langenhof, die wel tijdig de bakens verzette, vestigingen in het voormalige Oostblok opende en aldus nieuwe markten aanboorde. Enige jaren geleden ging zijn zoon nog verder van huis, namelijk naar de megamarkt China, waar in potentie honderden miljoenen reizigers zijn te recruteren, dus geen reizen vanuit Nederland, maar náár Nederland.

 

Deel dit nieuws!