De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw grootste zonnepark van Twente op terrein Twence gestart

Bouw grootste zonnepark van Twente op terrein Twence gestart

HENGELO - De bouw van wat het grootste zonnepark van Twente moet worden is vandaag begonnen op het terrein van Twence. De omvang van twintig hectare staat gelijk aan 34 voetbalvelden, krijgt 61.000 zonnepanelen en levert elektriciteit voor bij benadering 4.500 huishoudens. Met het onthullen van een bouwbord gaven de directeuren Van den Groenendaal van Solarcentury uit Helmond en Kapteijn van Twence het startsein voor de bouw van het Twence zonnepark Boeldershoek-West.

Vanaf september 2018 zal de 'groene' energie worden geleverd aan het net. Solarcentury gaat het zonnepark bouwen én onderhouden. Het ligt net buiten de hekken van het Twence-hoofdterrein, ingeklemd tussen de Oude Hengelosedijk en de A35. Rondom het park worden struiken en bomen aangeplant, die in de omgeving veel voorkomen. Door het inzaaien van bloemmengsels moet het daarenboven een aantrekkelijk gebied worden voor insecten, kleine dieren en vogels. En voor het maaiwerk onder de panelen zet Twence schapen in.

In november 2017 nam Twence het zonnepark Tienbunderweg in gebruik, dat elektriciteit levert voor duizend huishoudens. Voor de langere termijn wil de regionale afvalverbrander en energieopwekker ook een zonnepark aanleggen op de voormalige stortplaats ’t Rikkerink in Ambt Delden. Kapteijn: 'We willen beschikbare percelen gebruiken voor de opwekking van duurzame energie uit zonlicht. Het past binnen ons streven om meer energie uit hernieuwbare bronnen te halen. Wij dragen hiermee substantieel bij aan de duurzaamheidsdoelen van de regio.'

Deel dit nieuws!