De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Burgerforum in Losser volgens CDA en D66 slachtoffer van Willeme

Burgerforum in Losser volgens CDA en D66 slachtoffer van Willeme

LOSSER - Het ligt aan informateur Willeme, voormalig burgemeester van Denekamp/Dinkelland, dat de grootste partij van Losser, te weten Burgerforum, naar de oppositie wordt verbannen. Dat vinden het CDA en D66, die met Burgerforum vier jaar lang het college vormden. Door sturing zou Willeme gepoogd hebben in elk geval D66 buiten het college te manoeuvreren, mogelijk ook het CDA, wat er nu toe geleid heeft dat Burgerforum uit de boot valt.

De dominante wijze van optreden van Willeme ookgstte veel wrevel. Het zou, wilde CDA-leidsvrouw Visschedijk tussen neus en lippen door wel kwijt, ook zeker niet haar keuze zijn geweest, maar doordat Burgerforum met 21 stemmen meer dan het CDA de grootste partij is en het eerste aan zet, mocht aanvoerster Ter Haar een informateur benaderen. Dat werd dus Willeme, die enige jaren terug in het CDA-conflict te Dinkelland zich ook daar van de gramschap van het CDA op de hals haalde door met Lokaal Dinkelland te flirten, en omkeerd.

Er lagen niettemin in Losser de afgelopen weken vooral varianten voor met zowel Burgerforum én CDA,  onder meer - net zoals de afgelopen vier jaar - met D66. Burgerforum wilde  het liefst van verliezer D66 af en dan liever met winnaar VVD in zee. Dat gebeurde volgens Visschedijk achter de rug van het CDA. Burgerforum zou zelfs gesmoesd hebben over een coalitie waarin D66 wel mocht blijven, maar dan met de VVD, en zónder het CDA.  Het gebeurde buiten Willeme om, want die had zijn eigen coalitiebeeld voor Losser, waarover hij dan weer niet communiceerde.

Burgerforum zou mee hebben gedaan aan slinkse spelletjes en daardoor nu met lege handen staan. Ter Haar sprak het tegen en stelde bovendien vast dat er nu een coalitie komt die geen recht doet aan de verkiezingsuitslag.  Haar collega Visschedijk wees haar vervolgens fijntjes op dat de beoogde coalitie op zestig procent van de stemmen steunt.

Er komt nu een formeel formatieproces, zonder burgerforum én zonder Willeme, want onder leiding van oud-wethouder Goudt van Enschede.

Deel dit nieuws!