De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Opening energieke vernieuwbouw van Gemeentewerf in Rijssen

Opening energieke vernieuwbouw van Gemeentewerf in Rijssen

RIJSSEN - De vernieuwde Gemeentewerf is voorzien van warmtepompen, ledverlichting, tripleglas en een sedumdak met zonnepanelen. De werf is vanmiddag door wethouder Aanstoot geopend.

Een paar jaar geleden werd duidelijk dat de werf aan de Nijverheidsstraat te Rijssen aan vernieuwing toe was, vanwege meer personeel. Dit was voor de gemeente Rijssen-Holten hét moment om naar andere aspecten te kijken, van twee locaties naar een. En doordat er geen ruimte was om uit te breiden op de grond kwam een verdieping bovenop.

Het idee van ‘vernieuwbouw’ werd uitgewerkt door Reitsema & partners architecten, die in combinatie met Bim4all er een concreet plan van maakte, representatief én duurzaam. Aanstoot: 'Een van de beste manieren om als gemeente je ambities uit te dragen is zelf het goede voorbeeld te geven. Dus er is gekeken waar energiebesparende maatregelen toegepast konden worden en waar dat nog niet kon, al wel vast de voorbereidingen voor de toekomst te doen.'

In een perscommuniqué laat de gemeente weten er samen met de installateurs en aannemers in ieder geval veel energie in te hebben gestoken teneinde veel energie te besparen.

Deel dit nieuws!