De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Brinkman nieuwe zakelijk leider bij Kunstvereniging Diepenheim

Brinkman nieuwe zakelijk leider bij Kunstvereniging Diepenheim

DIEPENHEIM - Jacko Brinkman treedt medio volgende maand aan als zakelijk leider beginnen bij Kunstvereniging Diepenheim. Hij krijgt de dagelijkse leiding over de werknemers en vrijwilligers. Daarnaast zal Brinkman zich bezighouden met fondsenwerving, de externe relaties en de publiciteit/marketing van de Kunstvereniging.

De artistieke leiding berust bij de curatoren Alexandra Landré en Nanette Kraaikamp. Met hen zal Brinkman de Kunstvereniging nog sterker moeten positioneren in de hedendaagse beeldende kunst. Brinkman is aangesteld om de Kunstvereniging verder te professionaliseren en financieel stabieler te maken. De aanstelling van de Amsterdamse vijftiger maakt onderdeel uit van een verdere professionalisering.

Brinkman was tot voor kort meer dan tien jaar directeur/bestuurder bij kunstuitleen/galerie Heden in Den Haag. Daarnaast was hij van 2012 tot 2016 voorzitter van Garage Rotterdam, net als de Kunstvereniging een presentatie-instelling. Momenteel is hij actief als bestuurslid van Unfair Amsterdam, een tweejaarlijks festival voor hedendaagse kunst in 's lands hoofdstad en werkt hij als zelfstandig adviseur beeldende kunst. Brinkman adviseert kunstverzamelaars en bedrijfscollecties bij hun aankopen en begeleidt organisaties.

Afgelopen week is Yvonne Pierik uit Tubbergen aangenomen als productieleider van de Kunstvereniging, ter opvolging van Ingeborg Wind.

Deel dit nieuws!