De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Burgerforum dreigt na één periode al uit college Losser te tuimelen

Burgerforum dreigt na één periode al uit college Losser te tuimelen

LOSSER - Een coalitie van CDA, VVD en D66 is de enige coalitie die in Losser op een meeerderheid kan steunen. Dat concludeert informateur Willeme, ex burgemeester van Denekamp/Dinkelland, op basis van de gesprekken die hij met alle in de gemeenteraad vertegenwoordigde partijen voerde. Het zou betekenen dat de lokale parij Burgerforum na één raadsperiode te hebben geregeerd alweer van het collepluche verdwijnt. Zoals het ook de terugkeer van de VVD inluidt.

Het beoogde college is volgens Willeme het resultaat van zijn informatieve onderzoek naar 'de mogelijkheden voor het vormen van een stabiel college dat kan rekenen op voldoende steun in de gemeenteraad en dat recht doet aan de verkiezingsuitslag'.

De voorgestelde coalitiepartners zijn nu in Losser geroepen aan het formele formatieproces in gang te trekken. Mocht het tot een werkbaar 'regeerakkoord' komen, dan zal D66-wethouder Wildschut als enige kunnen blijven zitten (als zijn partij hem weer voordraagt), het CDA moet na het afscheid van wethouder Hassink op zoek naar een nieuwe schepen. Tegenover het wegvallen van de wethouder van Burgerforum staat het aantreden van de wethouder van de VVD.

Hoewel, dat kán een en dezelfde persoon zijn, niet alleen omdat álles kan in Losser, maar ook omdat  wethouder Van Rees vóór hij vier jaar geleden door Bugerforum werd gevraagd naar Lossser te komen wethouder van Haaksbergen was, namens... de VVD.

Deel dit nieuws!