De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Directeur-bestuurder Kamst van Sint Joseph als Ridder de deur uit

Directeur-bestuurder Kamst van Sint Joseph als Ridder de deur uit

ALMELO - Bij zijn afscheid is directeur Kamst van de woningstichting Sint Joseph Almelo onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Kamst vertrekt per mei wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. In het Theaterhotel werden tijdens een receptie de zegeningen van het tijdperk Kamst gecelebreerd. De versierselen behorende bij zijn ridderschap werden aangereikt door burgemeester Gerritsen van Almelo, op verzoek van diens collega Haverkamp van Tubbergen, de gemeente waar Kamst woont. Ook ontving de na 38 jaar vertrekkende volkshuisvester de erepenning in goud van de gemeente Almelo.

Kamst stond bestuurlijk onder meer aan de basis van grote bouw- en renovatieprojecten in het Sluitersveld en de Rumerslanden. Volgende week bereikt de nieuwbouw in de Sint Josephbuurt door aannemer Goossen Te Pas Bouw de afsluitende fase, met 27 koopwoningen, 25 vrijesectorwoningen en acht sociale huurwoningen. De nieuwe directeur-bestuurder Beumer van Sint Joseph legt daarvoor komende dinsdag de eerste steen, in gezelschap van wethouder Langius.

Van de 38 jaar dat Kamst bij Sint Joseph stond hij er 24 jaar aan het roer als directeur-bestuurder. De rooms-katholieke corporatie was de tegenstrever van de algemene woninstichting Beter Wonen, waarmee de contacten steeds beter werden, waarbij wel eens over een fusie wordt gespeculeerd. Net als Beter Wonen ging ook Sint Joseph gaandeweg investeren buiten de stad, waarbij Kamst vooral oostwaarts keek naar de veel dorpen omvattende  gemeenten Dinkelland en Tubbergen, niet heel toevallig overwegend rooms-katholiek gezind. Als gezegd woont Kamst er zelf ook. Dat is in Almelo geen punt; zijn collega Van der Hout van Beter Wonen woont het best in Lochem.

Deel dit nieuws!