De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Traag houdt vast aan een windmolenloos Noordoost Twente

LOSSER – Het is uitgesloten dat er windmolens komen in het Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Dat heeft gedeputeerde Traag van Duurzaamheid, Energie en Milieu vanmiddag laten weten in antwoord op vragen van het statenlid Rutten van het CDA.

De gemeenten in het gebied zien wel mogelijkheden, maar landeigenaren en bewoners hebben bezwaar tegen de bouw van windmolens, waarbij Rutten specifiek de gemeente Losser noemde. De gedeputeerde van D66 stelde vast dat het om ‘een uitsluitingsgebied in de Omgevingsvisie’ gaat en dat initiatieven voor windmolens derhalve kansloos zijn.

De gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen verzetten zich tegen de starheid van de provincie Overijssel. Ze hebben aangedrongen op een onderzoek naar de gevolgen en effecten van elektriciteitsproductie door het opwekken van windenergie.

Eén van de initiatiefnemers voor windmolenbouw in het gebied is de Raedthuys Groep te Enschede en de Losserse wethouder Wildschut, ook van D66, heeft al een paar keer gewezen op de verplichting energie op te wekken, daartoe mede opgepord door zijn partijgenoot de gedeputeerde, die hem nu in het Nationaal Landschap Noordoost Twente bruuskeert.

Over vijf jaar zouden gemeenten twintig procent van hun energiegebruik zelf moeten produceren. Traag is al bij Wildschut en zijn drie collega-wethouders geweest, waarbij haar werd getoond dat het net over de Duitse grens een productiebos van windmolens is.

Deel dit nieuws!