De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nijhuis bouwt voor Woonplaats in Enschede ondanks bezwaren

Nijhuis bouwt voor Woonplaats in Enschede ondanks bezwaren

ENSCHEDE/RIJSSEN - Er verrijst in de wijk Oost-Boswinkel te Enschede, aan de Zeelandstraat, een complex met zestien appartementen in drie bouwlagen. Nadat de bezwaren van omwonenden terzijde waren geschoven begon het bouwbedrijf Nijhuis uit Rijssen met de werkzaamheden. Vooral bewoners van de Kotmanstraat voelen zich benadeeld omdat het woongebouw bijna zes meter hoger wordt dan zou zijn voorgespiegeld vanwege een vierde bouwlaag.

Een juridische procedure kan tot een bouwstop leiden, maar de gemeente heeft de seinen voor de initiatiefnemende woningcorporatie De Woonplaats op groen gezet.

De gemeente stelt dat er procedureel juist is gehandeld vanwege de in het bestemmingsplan opgenomen mogelijkheid van 'binnenplanse mogelijkheid tot afwijking van de hoogtegrens van twaalf meter. Dat hadden de omwonende protestuiters volgens de gemeente kunnen weten; het bestemmingsplan voor de bouw van het woongebouw heeft zes weken ter inzage gelegen. De agitatie over een inbreuk op de privacy en afname van uitzicht en zonicht zijn in de bezwaarprocedure al terzijde geschoven. De bouw is begonnen en er komt schot in.

Deel dit nieuws!