De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twents Carmel College Losser pakt kwart miljoen duurder uit

Twents Carmel College Losser pakt kwart miljoen duurder uit

LOSSER - De gemeente Losser heeft Marku Bouw uit Lichtenvoorde en de combinatie Brusche/Engberink uit Almelo de opdracht verleend voor de verbouwing van het Twents Carmel College aan de Oranjestraat te Losser. De tijdelijke verhuizing van een deel van de scholieren naar de voormalige basisschool De Basis aan de Hogeweg is afgerond. Het streven is het vernieuwde gebouw van de school, inclusief het deel van het muziekonderwijs (Stichting Fundament), over een jaar in gebruik te nemen.

De gemeenteraad moet in juni nog wel instemmen met dik een kwart miljoen meer dan begroot. De gemeente investeert nu  ruim 4,6 miljoen euro in de verbouwing, waarvan de Stichting Carmel College ruim anderhalf miljoen voor haar rekening neemt. Het toekomtige schoolgebouw wordt volgens wethouder Wildschut ruimer én gezonder voor de gebruikers én bovendien duurzamer Tijdens de aanbestedingsprocedure bleken de kosten van de verbouwing namelijk hoger uit te komen dan aanvankelijk geraamd. Oorzaak is in het bijzonder de aantrekkende economie en de daardoor volle orderportefeuilles in de bouw. Dat zorgt voor een prijsverhogend effect.

Volgens directeur Vos van Twents Carmel College zal het een 'inspirerend gebouw voor onze leerlingen en collega’s'zijn. Ze zegt op 'een hele prettige en constructieve wijze met de gemeente Losser en het bouwmanagement te hebben samengewerkt. Naar de mening van cultuurcoach en coördinator muziekonderwijs Haitjema-Bauhuis 'komen we nu letterlijk bij de jeugd te zitten', war naar ze hoopt zalbijdragen aan een hogere deelname van leerlingen uit het voortgezet onderwijs aan kunst- en cultuureducatie. 'Ook kunnen we de zo gewenste doorlopende leerlijn van basis- naar voortgezet onderwijs beter stimuleren. We hopen dat er minder kinderen tussentijds afhaken.'

 

Deel dit nieuws!