De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Woon- en zorgcentrum op plek voormalige bakkerij in Oldenzaal

Woon- en zorgcentrum op plek voormalige bakkerij in Oldenzaal

OLDENZAAL – Het college van burgemeester en wethouders te Oldenzaal stelt de gemeenteraad voor akkoord te gaan met de bouw van een woon- en zorgcentrum op de plek van een voormalige bakkerij Steffens aan de Reigerstraat in de zuidpunt van de Hanzestad.

Al elf jaar zijn plannen gemaakt en die vervolgens weer van tafel werden gehaald doordat plek en prijs bij elk plan niet in evenwicht waren. Na het stuklopen van andere plannen sneefde ook een plan voor herontwikkeling van toenmalig eigenaar Kondor Wessels Projecten te Rijssen. Deze bouwgigant besloot vorig jaar het perceel van elfhonderd vierkante meter te koop aan te bieden en de gemeente reageerde – om invloed te hebben op plan en tempo – haar verantwoordelijkheid te nemen.

Het voorstel is 314.000 euro uit te trekken voor de aankoop. Daarbij speelt ook mee dat de gemeente al een aanpalende lap grond in eigendom heeft en beide percelen in één ontwikkeling wilt realiseren.

Het idee van de gemeente is er een complex met appartementen in de sfeer van zorg en wonen te realiseren sluit aan met de behoefte aan dit type woonvormen, nu al en in de toekomst nog meer.

Deel dit nieuws!