De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • GBT wil in nieuwe coalitie Twenterand zwembaddossier afsluiten

GBT wil in nieuwe coalitie Twenterand zwembaddossier afsluiten

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP –  De nieuwe gemeenteraad zal zeker weer over het zwembaddossier komen te spreken en partijleider Paters van GBT, de partij die met twaalf raadszetels van de kiezers de absolute meerderheid in de raadszaal heeft, houdt alle opties open. Hij wil dat de nieuwe coalitie, die onder zijn leiding zal worden gesmeed, doet wat achtereenvolgende coalities in dik tien jaar niet lukte, namelijk een besluit nemen.

Op voorhand liet Paters in de talkshow 'Politieke Stem op Delta FM' weten dat hij in weerwil van het plan een overdekt zwembad in Vriezenveen-Noord te bouwen ook alternatieven nog eens wil wegen. In dat verband rept hij over een opknapbeurt annex modernisering van het huidige zwembad De Stamper in Vriezenveen-Zuid en ook over de al eerder aangedragen optie om bij het openluchtzwembad De Zandstuve een overdekt zwembad te bouwen, wat voor de coalitie van CDA, CU en SGP nooit een serieuze optie is geweest.

Namens de voorheen grootste fractie zei partijleider Kerkdijk ervan uit te gaan dat de variant Vriezenveen-Zuid van tafel is, omdat met name GBT zich daar in de afgelopen raadsperiode tegen keerde en toen al voor Vroomshoop opteerde. Kerkdijk feliciteerde Paters met de megawinst en memoreerde in dat verband dat ook veel kiesgerechtigden in Vriezenveen deze week hun stem aan GBT gaven. ‘Het is zoals het is.’

Paters en Kerkdijk waren het er in de politieke talkshow overigens over eens dat ten behoeve van goede zorg en maatschappelijke ondersteuning een passende verhoging van de onroerend zaak-belasting valt te rechtvaardigen.

Deel dit nieuws!