De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Appartementen ter voltooiing eerste fase nieuwbouw op Indië in Almelo

Appartementen ter voltooiing eerste fase nieuwbouw op Indië in Almelo

ALMELO – Met een plechtige ceremonie is vanmiddag het startsein gegeven voor de bouw van 34 appartementen 'op Indië' in Almelo waar voorheen Koninklijke Ten Cate was gevestigd. Directeur Ter Steege van het gelijknamige bouwbedrijf in Rijssen greep de gelegenheid aan bekend te maken dat weldra ook een begin wordt gemaakt met de sloop van de laatste gebouwen van Ten Cate. De gebouwen die tegen de vlakte gaan zijn geen erfgoed, maar naderhand bijgebouwde kantoren en opslagruimtes, waar onder meer een judoschool in was gevestigd.

Op het 23 hectare omvattende perceel zullen zo'n zeshonderd huizen verrijzen. Het gebed is al  zo'n anderhalve eeuw bekend onder de naam Indië. De naam dateert uit de tijd dat het in Almelo geproduceerde textiel geëxporteerd werd naar Indonesië om daar te laten batikken. Inspiratiebronnen voor de nieuwbouw zijn de historische fabrieksgebouwen, de monumentale eiken en de ligging van het gebied aan de kanalen. De markante watertoren wordt denkelijk getransformeerd tot restaurant en in de voormalige Weverij is een evenementenhal gedacht. Een lange voetgangersbrug koppelt Indië in de toekomst met de jachthaven, het station en de binnenstad.

Voor de starthandeling van de 34 zogenoemde 'boulevardappartementen' op Indië repte wethouder Ten Seldam zich naar het gebied. Ook veel kopers woonden de ceremonie bij. Ter Steege wil de appartementen eind dit jaar en begin volgend jaar opleveren. Volgens projectleider Tijhof is het temeer een heuglijke dag omdat zo'n drie jaar geleden (6 maart 2015) de bouw van de eerste woningen op Indië startte en er nu 150 staan. De tweede fase breekt nu aan, namelijk westwaarts, daar waar de Rijssense Gebouwen Sloperij begint met de afbraak.

Deel dit nieuws!