De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw van vijf woningen op plek voormalig hotel Vos in Ootmarsum

Bouw van vijf woningen op plek voormalig hotel Vos in Ootmarsum

OOTMARSUM - Op de plek van het voormalige hotel Vos te Ootmarsum zullen wonigen verrijzen. De gemeente Dinkelland verleent medewerking aan het plan dat bouwbedrijf Plegt daaroe indiende. Er is ruimte voor de verrijzenis van vijf huizen: drie op een rij en twee onder één kap. Het is volgens wethouder Brand 'een prachtige ontwikkeling voor Ootmarsum'.

Het gemeentebestuur streeft ernaar 'ontsierende plekken in kernen' op deze wijze aan te pakken. In een persbericht spreekt de schepen naar de bestuurlijke mores van de tijdgeest over een 'mooie en duurzame invuling' plan van de locatie Vos. Het gewezen hotel staat al geruime tijd leeg en werd door de stedelijke aannemer gekocht.

Het plan biedt naar het oordeel van Brand  blijkens een curieuze zin in het perscommuniqué 'diversiteit in aanbod, maar is toch afgestemd op de bebouwing in de directe omgeving'. Plegt wil het plan zo snel mogelijk op de markt te brengen. De buren zijn inmiddels op de hoogte gebracht en de stukken voor de ruimtelijke procedure al bij de gemeente aangeleverd. Zonder oponthoud kan er blijkens het gemeentelijke persbericht dit jaar al worden gebouwd.

Deel dit nieuws!