De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kritiek op verslechtering busverbinding met Nijrees/AOC Almelo

Kritiek op verslechtering busverbinding met Nijrees/AOC Almelo

ALMELO - Het inperken van de frequentie van de busverbinding van Almelo Centraal naar de woonwijk Het Nijrees en daarmee onder meer het Agrarisch Onderwijs Centrum (AOC) aan de Bornerbroeksestraat in Almelo dient te worden voorkomen. De gemeente moet volgens de raadsfractie van LAS actie ondernemen richting de vervoerder Syntus /Keolis.

LAS maakte zich eerder, overigens met andere raadfracties, druk over de aanmerkelijke versobering van de lijn van Almelo CS naar de Aalderinkshoek. Ook in deze wijk staan scholen voor voortgezet onderwijs en bovendien wonen er veel ouderen.

Met de afkalving van het openbaar vervoer naar Het Nijrees (en verder richting Delden, Haaksbergen en Neede) wordt er opnieuw een belangrijke busverbinding verslechterd, vindt woordvoerder Kampman van LAS. ‘Er komt een ongunstige tijdenregeling voor in de plaats', merkt hij op in een serie vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Hij wil  weten of het gemeentebestuur op de hoogte is, een advies heeft gegeven en zo ja welk advies. ‘En waarom is dan opnieuw de gemeenteraad niet betrokken bij de opstelling van dit advies?

Naar de bevinding van Kampman kunnen de passagiersgegevens van Syntus/Keolis niet kloppen. ‘Hoe kan Keolis met droge ogen beweren dat de wijziging een kleine groep mensen treft, terwijl er meerdere grote scholen op deze route liggen en dit de enige verbinding is richting Het Nijrees?’ Bovendien zou de bus geregeld 'bomvol' zitten. LAS wil komende dinsdag in de raadsvergadering duidelijkheid van verantwoordelijk wethouder Ten Seldam.

Deel dit nieuws!