De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo wil suggesties over toekomst van lege school De Heemde

Almelo wil suggesties over toekomst van lege school De Heemde

ALMELO - De gemeente Almelo heeft een schoolgebouw in de aanbieding en nodigt belangstellenden uit zich te laten informeren over de mogelijkheden of ideeën te ventileren over de bestemming. Het gaat om de voormalige school De Heemde aan de Henriëtte Roland Holstlaan, naast het Rembrandtveld, waar geregeld activiteiten plaatsvinden (stadsdeelkermis en wijkfiësta) en wat daardoor een trefpunt in de Ossenkoppelerhoek is geworden.

 De ‘inloopbijeenkomst’ over de nieuwe bestemming van het oude schoolgebouw vindt volgende week woensdag van des avonds zeven tot negen plaats. Het gemeentebestuur wil weten welke wensen en ideeën er leven over de mogelijkheden van het pand en de plek. Ook eventuele kopers zijn uitgenodigd voor de inloopbijeenkomst. Momenteel wordt het gebouw als woonruimte verhuurd.

Volgens het gemeentebestuur past de voorgestane werkwijze bij de huidige tijd van interactieve communicatie over de toekomst van de stad en de wijken, in de geest van de nieuwe Omgevingswet, waarin burgers en bestuurders sámen op zoek (op reis) gaan naar bestemmingen. In de buurgemeente Borne werd vorig jaar zo'n proces in gang getrokken, wat leidde tot een breed gedragen plan om een school tot wooneenheden om te bouwen.

Deel dit nieuws!