De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lokale partij Hengelo wil Twents initiatief islamitische begraafplaats

Lokale partij Hengelo wil Twents initiatief islamitische begraafplaats

HENGELO –De politieke partij BurgerBelangen Hengelo zegt steeds meer signalen te krijgen dat er een behoefte zou zijn aan een islamitische begraafplaats in Twente, wellicht met inbegrip van de Duitse grensstreek. Daar zou in de nieuwe raadsperiode in (eu)regionaal verband bestuurlijk overleg over moeten plaatsvinden.

Veel islamitische begraafplaatsen maken nu deel uit van algemeen gemeentelijke begraafplaatsen. Dat zou niet meer aan de behoefte en verwachtingen van de moslims voldoen, stelt de lokale partij, die hierover vragen stelt aan het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hengelo. Er is naar de opvatting van BurgerBelangen Hengelo bovendien een intrinsieke noodzaak te anticiperen op demografische ontwikkelingen en de veranderende samenstelling van de bevolking in de regio Twente en Ommelanden.

Begraafplaatsen staan, zo wordt opgemerkt, bij moslims ‘in hoog aanzien’. Zo zouden graven niet mogen worden geruimd: ‘Het moet dus net als bij de Joodse traditie voor eeuwig zijn.’ Bovendien gedragen bezoekers van islamitische begraafplaatsen zich alsof men in een moskee is. De fractie van BurgerBelangen vindt ‘dat een islamitische begraafplaats hoort bij de integratie in een nieuwe migratiefase’, want: ‘Steeds meer moslimmigranten richten zich op Nederland en zien de toekomst ook hier in Nederland.'

De partij wil van het college van burgemeester en wethouders weten of het in gesprek wil gaan met de overige gemeenten in Twente én het grensoverschrijdende samenwerkingsverband Euregio om nut en noodzaak van een islamitische begraafplaats te bespreken, in samenspraak met de Islamitische Stichting Nederland.

Deel dit nieuws!