De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ook in Twenterand pleidooi af te zien van de Agenda voor Twente

Ook in Twenterand pleidooi af te zien van de Agenda voor Twente

VRIEZENVEEN – De gemeenteraad wil van het preventief toezicht door de provincie Overijssel af en zou net als Almelo de huidige tekorten kunnen indammen door af te zien van deelname aan de Agenda van Twente. Het raadslid Laarman zinspeelde daar deze week op en is er zelf een fervent voorstander in Twents verband een pas op de plaats te maken. Laarman is weliswaar een eenmansfractie na zijn afscheiding van de ChristenUnie, maar het raadslid uit Den Ham staat bij de verkiezingen op 21 maart verkiesbaar voor de lokale partij Gemeente Belangen Twenterand.

Net als Almelo ligt Twenterand vanwege tekorten in het financieel meerjarenperspectief aan de leiband van Overijssel die de gemeente dwingt om bezuinigingen door te voeren of de onroerendzaakbelasting te verhogen. Voor het laten stijgen van de belastingdruk voelt in het aanschijn van de verkiezingen geen enkele partij. Ook willen de meeste partijen geen kinnesinne, maar integendeel indien mogelijk een raadsbreed voorstel. De raad is al eensgezind in zijn opvatting dat ze ook buiten de ‘zoekrichtingen’ van de provincie financiële ruimte wil creëren.

Er is nog tijd, want de gemeenteraad moet 13 maart in zijn laatste vergadering van deze periode op twee majeure punten tot een besluit komen: ten eerste dus een bezuinigingspakket voor de provincie Overijssel en ten tweede een beslissing over deelname aan de Agenda van Twente. Laarman stelt in dat verband het afwijzen van de Twentse investeringsagenda betekent dat de financiële taakstelling ruimschoots is gehaald. Hij is daar voor en hoopt de raad me te krijgen.

Deel dit nieuws!