De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hardenberg wil er twintig hectare bedrijventerrein Broeklanden bij

Hardenberg wil er twintig hectare bedrijventerrein Broeklanden bij

HARDENBERG - De gemeente Hardenberg heeft vorig jaar 13,7 hectare bedrijventerrein verkocht en claimt daarmede ‘een toppositie in Overijssel’. Om de economische positie van de gemeente verder te versterken wil het college van burgemeester en wethouders wil nu het bedrijventerrein Broeklanden aan de zuidzijde met twintig hectare uitbreiden.

Broeklanden-Zuid voorziet nog in de aanleg van die twintig hectare  benevens twee woon-werkkavels, een groenstructuur en een lokale waterberging voor het bedrijventerrein alsmede een regionale waterberging voor het waterschap Vechtstromen.

Het plangebied ligt aan de zuidoostkant van Hardenberg, omsloten door het Kanaal Almelo de Haandrik, de Broeklandenweg, de Duitslandweg, het Veldpad, De Kuilenweg en de Broekdijk. Het toekomstige bedrijventerrein biedt voor bedrijven dezelfde mogelijkheden als het bestaande bedrijventerrein Broeklanden: grootschalige bedrijvigheid en hogere milieu-categorieën zijn toegestaan. Daarnaast houdt het bestemmingsplan rekening met het wijzigen van het kruispunt Broeklandenweg met de Duitslandweg. Om de verkeersveiligheid te vergroten wordt uitgegaan van een koppeling met de bestaande rotonde in de Duitslandweg.

Broeklanden-Zuid wordt net als het al tot wasdom gekomen Broeklanden een geluidgezoneerd bedrijventerrein. Er is daarmee ook sprake van een uitbreiding van het aangrenzende bestaande geluidgezoneerde bedrijventerrein Nieuwe Haven/Bruchterweg.

Deel dit nieuws!