De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Zenderen krijgt meer politieke steun voor Verbindingsweg via N744

Zenderen krijgt meer politieke steun voor Verbindingsweg via N744

ZENDEREN/BORNE – De provincie Overijssel zou moeten overwegen de nieuwe Verbindingsweg aan de westzijde van Zenderen door te trekken naar de N744. Dat geeft de fractie van het CDA in de Provinciale Staten van Overijssel aan. Het is trouwens een idee van de bevolking van Zenderen zelf en in het provinciehuis ook al te berde gebracht door de provinciale fractie van GroenLinks. In een reactie daarop liet gedeputeerde Boerman van de ChristenUnie weten dat Overijssel daar wat hem betreft zeker niet aan meebetaalt.

Het probleem is dat het nu al vaak druk is in het centrum van Zenderen, met geregeld filevorming tussen Almelo en Borne. Dit heeft vooral te maken met de congestie ter hoogte van de afslag, met verkeerslichten, in de richting Albergen.

Het autoverkeer zal naar verwachting toenemen als de Verbindingsweg van Borne-West via het bedrijvenpark De Molenkamp en de Esch richting Zenderen leidt, Boerman zegt dat de gemeenteraad aldus besloten heeft, een bult geld van de provincie kreeg voor dit project en het daar nu ook mee moet doen.

De bevolking van Zenderen vreest overigens dat de provincie Overijssel ook nog eens debet is aan veel meer (vracht)verkeer als ze tegen de zin van de gemeente de bouw van de vergistingsinstallatie (mestfabriek) wil ‘doordrukken’.

Deel dit nieuws!