De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ver- en nieuwbouw Dorper Esch in Denekamp met lokale aannemers

Ver- en nieuwbouw Dorper Esch in Denekamp met lokale aannemers

DENEKAMP - De bouw van de nieuwe sporthal met zwembad Dorper Esch in Denekamp neemt ruim jaar in beslag, begint in de zomer en het prestigieuze sport- en zwemcomplex zal derhalve volgend jaar oktober de poorten openen. Het is een puur lokale aangelegenheid, want het consortium Noabers, bestaande uit Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum, aannemersbedrijf Niehof uit Lattrop en Leferink Architecten uit Denekamp, neemt de bouw op zich. Ze zullen ook lokale onderaannemers bij de verrijzenis betrekken. De contracten zijn vandaag getekend.

Er is met het project ten dienste van alle dorpen en kernen der gemeente Dinkelland een investering ruim zeven miljoen euro gemoeid. Er bleek de afgelopen jaren steeds meer geld nodig te zijn, wat op de boorden van de Dinkel  in de loop der jaren veel politieke commotie veroorzaakte, waar de huidige en de vorige wethouder (Brand sinds anderhalf jaar en Stokkelaar daarvoor) heel wat mee te stellen hadden; een miljoentje of wat erbij, het was eerder regel dan uitzondering.

De renovatie en nieuwbouw van Dorper Esch gebeurt in een aantal fases en het zwembad blijft tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk open voor bezoekers. Als eerste wordt de sporthal volledig gerenoveerd. Er komt een nieuwe sportvloer, de tribune krijgt een facelift en de kleedruimte en sanitaire voorzieningen worden vernieuwd. Daarna wordt het wedstrijdbad van Dorper Esch gemoderniseerd en verrijst er een tribune langs de kant. Aangrenzend aan het wedstrijdbad komt een zogenoemde recreatieve strip, waar een peuterbadje is voorzien. Vervolgens zijn de entree met de centrale ontmoetingsruimte en een horecavoorziening aan snee.

Bij de ondertekening der contracten sprak wethouder Brand over ‘een historisch moment’. Hij mag het werk afronden waar zijn voorganger Stokkelaar hoe dan ook de geestelijke moeder van is. Stokkelaar vertrok eigener beweging als wethouder vanwege de verstoorde verhoudingen in de gemeenteraad van Dinkelland. Ze kan het sport- en zwemcomplex altijd nog openen, gratis.

Deel dit nieuws!