De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CMG slaat hard terug naar Wierden over impasse Middenplein Enter

CMG slaat hard terug naar Wierden over impasse Middenplein Enter

ENTER – Er kan per direct een begin worden gemaakt met de bouw van de tweede fase van het Middenplein in Enter. Dat stelt woordvoerder Roetering van de Enterse projectontwikkelaar CMG in een reactie op pittige kritiek afgelopen week in een commissievergadering van de gemeenteraad. Er werd afgegeven op vetragingstactieken van CMG, maar volgens de ontwikkelaar kan meteen een begin worden gemaakt als de gemeente Wierden het bestemmingsplan voor mekaar heeft, want dáár is volgens Roetgering het wachten op.

Los van het oponthoud vanwege een archeologisch onderzoek en een asbestinspectie, die de nodige tijd hebben gekost, lijkt het erop dat e gemeente en de ontwikkelaar nu een partijtje aan het zwartepieten zijn. De gemeente wacht volgens wethouder Span nog steeds op een definitief bouwprogramma voor de tweede fase, terwijl de ontwikkelaar zegt dat de gemeente het bestemmingsplan nog niet rond heeft. Er zou worden gehannest met de toepassing van de parkeernorm die de gemeente zichzelf heeft opgelegd. Om die reden wordt voorzien in 97 parkeerplaatsen waar de norm 142 voorschrijft.

De gemeenteraad van Wierden is de vertraging zat en de meerderheid wijst met Span naar CMG als boosdoener, alleen het CDA laat bij monde van het scheidende raadslid Ooms weten de 'de heren Roetgering en Homan' ook zullen doen wat ze kunnen en dat he nu gewoon doorpoten is. Voor de kritikasters telt mee de gemeente 2,5 miljoen heeft neergeteld voor het project Middenplein. De gemeente zal volgens wethouder Span, zo deelde ze in een bijzin mee, nog wel honderdduizend euro voor ambtelijke uren bij CMG in rekening brengen.

 

Deel dit nieuws!