De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Strijd om de vraag wie de eer krijgt bij redding Foto Konijnenberg

Strijd om de vraag wie de eer krijgt bij redding Foto Konijnenberg

DEN HAM – De christelijke partijen in Provinciale Staten van Overijssel claimen de voortrekkers te zijn van een oplossing voor detailhandelsbedrijven die op bedrijventerreinen zijn of worden gevestigd. Ze passeren daarmee de VVD die tot nu toe de lead had.

Aanleiding is de situatie van het bedrijf Foto Konijnenberg op het bedrijventerrein De Kroezenhoek in Den Ham. In een persbericht meldt het CDA dat ‘deze webshop c.q. groothandel’ ook een winkel heeft, en daarom niet is toegestaan op het bedrijventerrein. Met de geestverwante ChristenUnie en SGP wil het CDA in Overijssel letterlijk ruimte scheppen. ‘De casus Konijnenberg staat niet op zichzelf. Door de toenemende digitalisering leveren steeds meer winkelbedrijven via webshops aan consumenten. Hierdoor verandert de focus van een winkel met klanten naar een meer logistiek bedrijf. Valt zo'n bedrijf dan wel of niet onder detailhandel zoals bedoeld in de Omgevingsverordening? En hoort zo'n bedrijf dan wel of niet op een bedrijventerrein?’

Volgens statenlid Van Moorsel van het CDA levert Foto Konijnenberg levert met name aan bedrijven en daardoor zou het ‘eigenlijk’ een groothandel zijn.

Het was de VVD in Twenterand die het initiatief nam voor verruiming van de regels voor bedrijven als de Hammer fotozaak en afgelopen weekend kondigde het statenlid Rikkink van de VVD aan een onderzoek te willen naar de mogelijkheden. Saillant detail: de drie christelijke fracties in de Staten van Overijssel hebben voor een meerderheid de VVD en/of de PVV nodig.

Deel dit nieuws!