De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Half miljoen op de plank voor integratie gebouwen in Manderveen

Half miljoen op de plank voor integratie gebouwen in Manderveen

MANDERVEEN/ TUBBERGEN - Het college van burgemeester en wethouders in Tubbergen stelt de gemeenteraad voor een half miljoen uit te trekken voor een 'maatschappelijke voorziening' in Manderveen. Het geld kan ten laste worden gebracht van de reservepot Mijn Dorp 2030. Het plan 'Huiskamer Manderveen' omvat een laagdrempelige voorziening waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en verbinden.  Het gebouw biedt mogelijkheden voor cultuur, sport, zorg en sociale activiteiten ter ontmoeting en verbinding.

De raad wordt voorgesteld vijf ton uit te trekken onder het voorbehoud van het definitief doorgaan van het plan. De bedoeling is de basisschool te integreren in het Kulturhus. In de huidige situatie zijn de verschillende functies verdeeld over deze twee gebouwen, die daardoor ineffectief worden benut. Door de functies te bundelen onder één dak, valt het schoolgebouw weg.

Dit betekent, stelt het college in zijn schrijven, minder maatschappelijk vastgoed en ruimte voor nieuwe ontwikkelingen op de locatie van de voormalige school.

Deel dit nieuws!