De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verzet tegen aangekondigde sloop (huur- en koop)huizen Wierden

Verzet tegen aangekondigde sloop (huur- en koop)huizen Wierden

WIERDEN – Er ontstaat massief verzet onder bewoners van de Kruissteenweg en de Eerste Esweg in Wierden vanwege de aangekondigde sloop van huizen in dit deel van Wierden-West.  De woningcorporatie Reggewoon meent dat de woningen niet meer voldoen aan de eisen des tijds, onder meer op het gebied van omvang, indeling en duurzaamheid.

De bedoeling is over twee jaar met de afbraak ten behoeve van nieuwbouw te beginnen. Het plangebied omvat 52 huurwoningen en twaalf koopwoningen. Er is een grote lijnen enige informatie aan de bewoners verstrekt, meer verfijnde informatie zou in het najaar beschikbaar komen, over mogelijke koopbedragen, verhuisbijdragen en huurverhogingen.

De wijze van communiceren door Reggewoon getuigt volgens betrokkenen, zowel eigenaren als huurders van woningen, van weinig gevoel voor omgangsvormen en verhoudingen.

Recent liet de woningcorporatie een groot deel van de ouderenwoningen aan de Klomphof, ook in Wierden-West, slopen ten behoeve van moderne (hedendaagse) nieuwbouw, maar na voltooiing van de afbraak zijn de tweede en derde fase van de nieuwbouw opgeschort.

Deel dit nieuws!