De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Sportclubs in Hellendoorn ijveren voor rookvrije accommodaties

Sportclubs in Hellendoorn ijveren voor rookvrije accommodaties

NIJVERDAL – Tien sportverenigingen in de gemeente Hellendoorn, die van de gemeente een buitensportaccommodatie huren, spreken uit dat zij de sportparken rookvrij willen maken.

Acht voetbalclubs, de hockeyvereniging en de korfbalclub onderschrijven nut en noodzaak van het gemeentelijk gezondheidsbeleid, inclusief het ontmoedigen van roken. Het gemeentebestuur ondersteunt de campagne 'Op weg naar een rookvrije generatie' van de Hartstichting, het Longfonds en het KWF Kankerfonds. Het doel is het beschermen van opgroeiende kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken en de verleiding om te gaan roken.

Volgens de vertrekkende wethouder Coes, tevens voorzitter van de lokale Bestuurscommissie voor de Lichamelijke Opvoeding en de Sport (BLOS), zijn inspanningen van verenigingen op dit front van grote waarde. Hij stelt dat het streven naar rookvrije accommodaties door de clubs een belangrijk signaal is

‘Wij zijn van mening dat kinderen een sportclub moeten associëren met een gezonde plek. Zichtbaar roken hoort daar niet meer bij’, aldus Coes. Aan sportclubs is gevraagd of zij aan willen haken bij de campagne 'Op weg naar een rookvrije generatie' en willen besluiten dat er  -in elk geval - tijdens jeugdactiviteiten niet wordt gerookt en dus ook niet meegerookt.

Deel dit nieuws!