De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD wil vanwege Hammer kwestie verruiming regels detailhandel

VVD wil vanwege Hammer kwestie verruiming regels detailhandel

DEN HAM – Op verzoek van de statenlid Rikkink van de VVD zal gedeputeerde Van Haaf, ook van de VVD, onderzoeken of het nodig is en derhalve mogelijk gemaakt moet worden om het retailbeleid aan te passen. Zonder het te benoemen is de zaak Konijnenberg in Den Ham de directe aanleiding.

Foto Konijnenberg vertrok uit de dorpskom van Den Ham om zich te vestigen in een pand op het bedrijventerrein De Kroezenhoek in het brinkdorp der gemeente Twenterand. Omdat er ook detailhandel plaatsvindt is er sprakevvan strijdigheid met het gemeentelijke bestemmingsplan. Konijnenberg spreekt over een nieuwe manier van winkelen, eerstens het online kopen en tweedens zoeken van beleving.

In principe wil de gemeente Twenterand in dit geval gedogen en wethouder Van Abbema voerde hierover recent overleg met de statenfracties van CDA, CU, SGP en VVD. Rikkink vraagt zich nu af ‘of het beleid misschien moet worden aangepast’ en gedeputeerde Van Haaf zegde volgens haar een onderzoek toe. ‘Online shoppen neemt de laatste jaren een steeds grotere vlucht. Dat merken veel fysieke winkels, maar wat de praktische gevolgen in Overijssel zijn is niet bekend.’ Van Haaf zou hebben laten weten dat ze daar een onderzoek naar zal laten doen. Mocht uit de resultaten blijken dat het wenselijk is de Omgevingsvisie en –verordening te wijzigen, dan spreken Provinciale Staten van Overijssel daar volgens Rikkink in een later stadium over.

Deel dit nieuws!