De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verwachte fusie symfonische orkesten Overijssel/ Gelderland op koers

Verwachte fusie symfonische orkesten Overijssel/ Gelderland op koers

ENSCHEDE - Wat de provincies Overijssel en Gelderland (nog) niet lukt, komt tot stand bij Orkest van het Oosten en Gelders Orkest: de bundeling der krachten met één bestuur voor Oost Nederland.  De directies van beide orkesten hebben tot de fusie besloten. Overigens stond de uitkomst van de gesprekken van met af aan vast, want de doelstelling was een artistiek, personeel en organisatorisch volwaardig gezelschap.

De bedoeling is dat na een uitwerking en concretisering over anderhalf jaar het Orkest van Oost-Nederland zijn vuurdoop beleeft. Afgesproken is dat Enschede en Arnhem de Muziekhuizen worden. Op termijn moet worden bekeken of er een keuze voor een vaste uitvalsbasis wordt gekozen, wat in de exploitatielasen (zeg maar de oplopende kosten van reis en verblijf) substantiële voordelen biedt boven twee uitvalsbases.

De nieuwe symfonische orkestvoorziening hoopt dat de rijksoverheid naast structurele subsidie ook een bonusbedrag beschikbaar stelt en dat de provincies Overijssel en Gelderland elk zes ton fourneren voor de samensmelting.

Deel dit nieuws!