De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen: krap negen ton voor drie hectare bouwkavels Albergen

Tubbergen: krap negen ton voor drie hectare bouwkavels Albergen

ALBERGEN/TUBBERGEN -  Het gemeentebestuur van Tubbergen wil drie hectare 'strategische grond' kopen tussen de Morsdijk en Weemselerweg. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad  bijna 870.00 euro beschikbaar te stellen.voor de aankoop van ruim drie hectare, Er vindt volgende week maandag politiek beraad plaats over het collegevoorstel.

De gemeente heeft in het kerkdorp Albergen op korte termijn nog vier kavels voor woningbouw beschikbaar. Ook in de bebouwde kom zouden weinig locaties zijn voor inbreiding. Daarom is de gemeente van plan grond te kopen als mogelijke woningbouwlocatie in de afzienbare toekomst.

‘Wij hebben weinig eigen kavels meer in Albergen’, laat wethouder Volmerink optekenen in een persbericht. Bijna alle kavels van de derde fase van de wijk Weemselerveld Zuid zijn verkocht of in optie. Er is aan de rand nog plek voor vier woningen.

Volmerink: ‘Door nu grond te kopen, hebben wij de mogelijkheid om, wanneer nodig, tot ontwikkeling over te gaan zonder daarbij afhankelijk te zijn van derden. De situatie in Albergen is niet te vergelijken met die van andere dorpen. Over het algemeen gaan we voor inbreiding in plaats van uitbreiding. Dit betekent dat we in eerste instantie niet kiezen voor nieuwbouwwijken buiten de bebouwde kom, maar proberen nieuwe woningen binnen de bebouwde kom te bouwen. In Albergen zien wij hiervoor op dit moment weinig mogelijkheden, dus vinden wij het belangrijk om deze grond te kopen. Als de gemeenteraad instemt met de aankoop van de grond, wordt deze niet direct uitgegeven. 'We hebben dan in ieder geval weer wat op voorraad voor het geval de nood hoog wordt.’

Deel dit nieuws!