De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verkeersinfarct in Zenderen is volgens Overijssel probleem Borne

Verkeersinfarct in Zenderen is volgens Overijssel probleem Borne

ZENDEREN/BORNE – Er bestaat breed verzet in het kerkdorp Zenderen tegen de aanleg van de Verbindingsweg  die aan de westkant van Borne komt te liggen en via een spoortunnel en het bedrijventerrein De Molenkamp over de markante es riching Zenderen leidt. Het zal volgens veel inwoners van het Bornse kerkdorp tot een forse toename van het verkeer.

De provincie Overijssel, die al vorstelijk meebetaalt aan de Verbindingsweg, weigert meer geld beschikbaar te stellen voor het oplossen van verkeersproblemen die in Zenderen dreigen te ontstaan. Dat heeft gedeputeerde Boerman gezegd. De verontwaardiging in Zenderen over met name de gemeente Borne is groot.

Een actiegroep in Zenderen denkt dat er rijksgelden zijn te putten uit een ‘knelpuntenbudget’ voor de A1/A35. Het toenemende verkeer vanaf deze autowegen van en naar Noordoost Twente is er zo één. Het gaat dan om de automobilisten die voor de route door Zenderen kiezen om midden in het dorp de afslag naar Albergen te nemen en vice-versa.

Ondertussen neemt het verzet in Zenderen toe. Er is al geroepen een afscheiding van de gemeente Borne te en een aansluiting bij Almelo te bepleiten. Wellicht iets serieuzer en in elk geval makkelijker uitvoerbaar is de mogelijkheid voor huishoudens bezwaar te maken tegen de aanslag onroerend zaak-belasting, die namelijk verhoogd is om de verbindingsweg  tussen A1/A35 en Zenderen aan te leggen.

 

Deel dit nieuws!