De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • T-Port Logistic Campus vanwege arbeid en infrastructuur naar Almelo

T-Port Logistic Campus vanwege arbeid en infrastructuur naar Almelo

ALMELO - De projectontwikkelaar Heylen is op het XL Park Twente bij Bornerbroek in Almelo begonnen met de verrijzenis een gebouwenconglomeraat van achttien hectare dat T-Port Logistic Campus Almelo gaat heten. Er kunnen grote en kleinere logistieke bedrijven worden gevestigd. Naar verwachting levert dit in de regio Almelo/Twente zo'n duizend banen op.

Heylen is gespecialiseerd in dit soort projecten in België en Nederland. Door bedrijven samen te brengen in één campus zijn gezamenlijke faciliteiten mogelijk. Zo kunnen laad- en losplatforms en parkeerterreinen dienen voor gemeenschappelijk gebruik, wat goedkoper en flexibeler is voor ondernemers. Ook personeel zou kunnen worden ingezet waar het op dat moment nodig is. Voor de ene onderneming ligt de piek in de zomer, terwijl een ander bedrijf juist met kerst het drukst is.

T-Port Logistic Campus Almelo omvat in principe één gebouw, maar minder saai dan‘bedrijfsdozen’ normaliter vaak zijn. In het gebouw worden elementen uit het verleden verwerkt; de gevelbekleding krijgt een weefpatroon dat verwijst naar de textielindustrie en de rechte dakranden worden onderbroken door vormen die aan boerderijen uit de streek herinneren.

Twente kan volgens Heylen als logistieke hotspot de opvolger van Venlo zijn, vooral vanwege voldoende arbeidspotentieel, maar ook met snelwegen en waterwegen (terminal) in de buurt. Ook spoorverbindingen en luchthaven in de nabijheid worden pluspunten genoemd.

De campus verrijst in fases, binnen een half jaar kunnen de eerste huurders er al terecht.

Deel dit nieuws!