De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Scholten doet op aandrang van boze buurt wat PvdA en SP willen

Scholten doet op aandrang van boze buurt wat PvdA en SP willen

GOOR – Er komt alsnog een extra vergadering van de gemeenteraad in de Hof van Twente over het voornemen bijna honderd bomen te vellen, maar aanleiding daartoe is er niet meer, althans niet zo urgent, nu het college van burgemeester en wethouders bij monde van wethouder Scholten heeft laten weten de kap in elk geval op te schorten.

De monumentale en kerngezonde eiken aan de Gondalaan, de Haaksbergerweg en de Oude Haaksbergerweg te Goor zouden noodzakelijk moeten wijken vanwege de asbestsanering in de wijk ’t Gijmink. Daartegen bestond veel weerstand in de buurt en wethouder Scholten liet woensdag tijdens een informatieve bijeenkomst weten voorlopig af te zien van het omzagen. Er zal nader in beeld worden gebracht of er risico’s zijn voor de volksgezondheid in de wijk indien de eiken blijven staan. De eis onderzoek te doen was eerder voor de raadsfracties van PvdA en SP reden een spoedvergadering van de gemeenteraad uit te schrijven.

Scholten heeft laten weten dat er een werkgroep komt met omwonenden, ambtenaren en externe deskundigen om te bezien of er mogelijkheden zijn om (alle of zoveel mogelijk)  bomen te laten tijdens de saneringswerkzaamheden.

Deel dit nieuws!