De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe brandweerkazerne op plek van huidige in centrum Almelo

Nieuwe brandweerkazerne op plek van huidige in centrum Almelo

ALMELO – Er zal in het centrum van Almelo een nieuwe brandweerkazerne verrijzen. De nieuwbouw is voorzien op of nabij de plek van de huidige kazerne aan de Brugstraat, die verouderd zou zijn, ondoelmatig en niet toekomstbestendig.

Dit is na aanvankelijke ontkenningen bevestigd, al zou het besluit ‘formeel’ nog moeten worden genomen, wat overigens een ‘formaliteit’ is.

De gemeenteraad zal binnenkort worden bijgepraat over het hoe en het wat. Tijdens een besloten bijeenkomst is een en ander al besproken. De nieuwbouw is nodig vanwege 'brede afwegingen op Twentse schaal'. In dat kader is eerder al besloten dependances, zoals de garage in Almelo-Noord aan de Vriezenveenseweg, af te stoten.

Ook in andere Twentse gemeenten zijn plannen voor concentratie en nieuwbouw. Zo vindt in  Hellendoorn een zoektocht plaats naar een locatie voor een kazerne aan de  Ninaberlaan. De brandweer werkt in Twents verband al lang niet meer met inachtneming van gemeentelijke grenzen, maar met operationele grenzen.

De brandweer Twente beschikt nu over 29 kazernes in de veertien gemeenten. De brandweer kwam vorig jaar in de regio 3.547 keer in actie om brand te bestrijden en hulp te verlenen. Dat is iets minder dan in 2016. Toen waren er 3.590 incidenten. Vanuit de kazernes verleent de brandweer gemiddeld veertien keer per dag hulp aan de inwoners van Twente.

Deel dit nieuws!