De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Ingen in beeld als opvolger voorzitter Sporre regionale omroep

Van Ingen in beeld als opvolger voorzitter Sporre regionale omroep

HENGELO - De huidige voorzitter Van Ingen van de Raad van Bestuur van Nysingh Advocaten is de beoogde nieuwe voorzitter van de regionale omroep RTV Oost. Ze zal daar de huidige roerganger Sporre opvolgen als voorzitter van de Raad van Toezicht. Van Ingen is een notoir verzamelaar van voorzittersfuncties en commissariaten.

Sporre treedt af als voorman van RTV Oost omdat hij nu ook zelf vindt dat zijn tijd gekomen is. Hij was werkzaam in de werelden van betaald voetbal en verzekeraars van ziektekosten. Ook zijn medebestuurders Kobes (oud-burgemeester van meerdere gemeenten en in het CDA bekend als de wethouder Hekking van congressen en bijeenkomsten) en gewezen ondernemer Van den Berg (grondvester van Avonturenpark Hellendoorn) vertrekken ook bij de provinciale zendgemachtigde. Alle drie de bestuurders hebben ook gemeen dat ze in 1945 zijn geboren.

Dan is de gedachte nieuwe voorzitter (van 1958) met haar bijna zestig jaar een relatieve jongeling. Ze is tien jaar voorzitter geweest van de Kamer van Koophandel en grossiert in nevenfuncties, bij bedrijven, instanties en het onderwijs, waaronder sinds enige tijd het voorzitterschap van de Stichting Universiteitsfonds Twente.

RTV Oost ziet in Van Ingen een geschikte bestuurder die de regionale omroep door een moeilijke periode kan loodsen, met minder programma‚Äôs (zeker op televisie), geen vernieuwing en aanhoudende perikelen over salarissen rond de Balkenendenorm voor directie en management. Onlangs werd ex-medewerker Karsten benoemd tot nieuwe hoofdredacteur. Gesproken wordt  nu onder meer over een fusie met ander regionale omroepen.

Deel dit nieuws!