De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Timmer aangesteld als centrummanager in haar woonstad Hengelo

Timmer aangesteld als centrummanager in haar woonstad Hengelo

HENGELO/ALMELO – Voormalig politica Timmer wordt de nieuwe centrummanager van Hengelo, waar ze geboren, getogen en teruggekeerd is. Ze volgt per 1 februari binnenstadsmanager Veldhof op en treedt daartoe in dienst van de Stichting Centrummanagement Hengelo, die vooral de bestuurlijke ervaring van Timmer als pluspunt noemt.

Timmer, van huis-uit verpleegkundige, was eerder raadslid en fractievoorzitter voor de Partij van de Arbeid in Hengelo, werd gekozen als lid van de Tweede Kamer waar ze zeven jaar zoet mee was en vervolgens werd ze gescout door toenmalig fractiechef Schuur te Almelo als schepen in deze stad ter opvolging van wethouder Schouten die burgemeester van Oldenzaal werd. De bestuurlijke mores aan de Aa braken Timmer op en waren aanleiding voor haar keuze ermee te kappen. Ze is nog wel (waarnemend) voorzitter van de Partij van de Arbeid te Almelo.

In de nieuwe binnenstad van Hengelo, die de komende raadsperiode gestalte moet krijgen, zal centrummanagement een cruciale rol moeten krijgen ter verbinding en versterking van activiteiten, initiatieven en groeperingen in de binnenstad en Timmer zou dat als 'kind van de stad' met 'een politieke antenne' en 'een groot en goed netwerk' moeten kunnen.

Deel dit nieuws!