De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

BBE houdt vast aan behoud van het zwembad in Glanerbrug

ENSCHEDE – Het behoud van het zwembad De Brug in Glanerbrug is voor Burger Belangen Enschede een belangrijke kwestie bij de verkiezingen die in maart volgend jaar plaatsvinden. Dat kondigde fractievoorzitter Van den Berg aan toen de meerderheid afgelopen najaar tot sluiting besloot. In zijn rol als lijsttrekker herhaalt bij de belofte dat BBE zich er nog niet bij neerlegt.

Van den Berg zegt behalve voor de toekomst van de individuele en recreatieve zwemmers ook voor die van de zwemvereniging Avanti. Hij zegt na een bezoek aan De Brug en ‘met plaatsvervangende schaamte’ dat wanneer het aan BBE ligt er toch nog een wending ten goede komt. ‘We blijven strijdbaar en gaan ervan uit dat wij jullie de zwemmers hier over enkele maanden terugzien!’

Dit zal BBE dan na de verkiezingen moeten zien te realiseren in een collegeakkoord 2018-2022. Een grote meerderheid van de raad, waaronder de huidige coalitiepartijen, stemde afgelopen najaar voor sluiting van de zwembaden De Brug en Het Slagman met als argument dat één nieuw modern, duurzaam en toekomstbestendig bad voor gans de gemeente op het Diekman de voorkeur verdient. De gemeente stelde daarvoor een krediet van zestien miljoen euro beschikbaar.

 

Deel dit nieuws!