De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Politieke beroering Haaksbergen over onderhandse verkoop Werf

Politieke beroering Haaksbergen over onderhandse verkoop Werf

HAAKSBERGEN - De oppositiepartijen CDA en DAP in de gemeenteraad van Haaksbergen zullen komende week bezwaar maken tegen de onderhandse verkoop van de gemeentewerf aan de Elektrostraat. Voor een bedrag van 1.190.000 euro wil het college de werf aanbieden aan kandidaat-koper Witbreuk, eigenaar van Hartman Hoveniers en Boomverzorgers, maar perceel en opstallen staan voor ruim twee ton meer in de boeken.

Om deze reden vindt de twee oppositiepartijen dat er een eerlijke procedure moet komen, met gelijke kansen voor alle belangstellende die zich voor de aankoop van de gemeentewerf hebben gemeld, en met mogelijk een hoger opbrengst voor de gemeente. Overigens vindt het college van burgemeester en wethouders de met Witbreuk afgesproken prijs ‘marktconform’, want gebaseerd op taxaties van zowel de gemeente als de kandidaat-koper.

De tweekoppige fractie van DAP, een afscheiding van Leefbaar Haaksbergen na de bestuurscrisis ten gevolge van het aftreden van wethouder Van Vlaanderen, heeft gepeperde kritiek op de handelwijze van het college die zou geuren naar voldongen feiten.

Deel dit nieuws!