De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Anker en Boerman bezingen de Flirt bij afscheid van de dieseltrein

Anker en Boerman bezingen de Flirt bij afscheid van de dieseltrein

ENSCHEDE - De dieseltreinen van de NS op de spoorlijn die Enschede met Zwolle verbindt (en met Kampen) zijn vandaag vervangen door een elektrische treinen van Keolis Nederland. Dit openbaarvervoersbedrijf won de aanbesteding die de provincie Overijssel hield onder de naam Blauwnet, naar de kleur van de nieuwe treinen.

Volgens algemeen directeur Anker van Keolis, in Twente bekend van de TET en Syntus, betekenen de twee nieuwe concessies (Enschede-Zwolle en Zwolle-Kampen) een uitbreiding van wat hij de ‘railactiviteiten’ van het bedrijf noemt. En naar het oordeel van gedeputeerde Boerman van Verkeer en Vervoer in de provincie Overijssel zijn de nieuwe en met tal van moderniteiten uitgeruste treinen 'een steeds aantrekkelijker alternatief voor de auto’.

Treinreizigers in Overijssel hoeven vanaf vandaag niet meer in en uit te checken bij het reizen met verschillende regionale vervoerders. Boerman: ‘Een mooie eerste stap naar een voor Nederland dekkend systeem van single check-in check-out.’

De zestien nieuwe elektrische Flirt-treinen van Keolis Nederland beschikken onder meer over een ruime capaciteit, comfortabele stoelen, oplaadmogelijkheden en zonneschermen, WiFi en een toilet dat ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk is. Alle treinen zijn voorzien van camera’s en er reizen permanent medewerkers van Service & Veiligheid mee.

Overigens is gisteren wel met enige heimwee afscheid genomen van de oude diesel en van vervoerder NS tijdens de  laatste rit tusssen Enschede en Zwolle viceversa, met vaste reizigers aan boord, muzikanten, zangers en verhalenvertellers.

Deel dit nieuws!