De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Muller offert zichzelf als lijstrekker CDA in Hengelo voor anderen het doen

Muller offert zichzelf als lijstrekker CDA in Hengelo voor anderen het doen

HENGELO - De beoogde fractievoorzitter Muller van het CDA in Hengelo heeft haar kandidatuur voor het lijsttrekkerschap ingetrokken. Dat heeft te maken met het feit dat degenen in de fractie die haar steunden niet terugkeren, want geen plek op de lijst krijgen.

Voor het CDA in Hengelo zal de huidige wethouder Elferink volgend jaar maart bij de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad de lijst aanvoeren. Tijdens een roerige en emotionele ledenvergadering is hiertoe besloten.

Voorafgaand aan de vergadering stuurde Muller vandaag al een mail rond: ‘Het lijkt duidelijk dat het grootste deel van de fractie, mijn fractie, niet meer terug zal komen in de volgende periode. Mijn voordracht is gedaan door onder andere deze mensen en ik dank ze voor het vertrouwen in mij en het voorrecht dat ik heb gehad om met hen te mogen samenwerken. Ik trek mij hierbij terug als kandidaat-lijsttrekker. De maanden tot de verkiezingen zal ik me dan weer samen met mijn collegae volledig bezig kunnen bezighouden met de politieke dossiers, met de stad en met de inwoners… de reden waarom ik elf jaar geleden in de politiek ben gegaan.’

Muller staat nu derde op de lijst, want nummer twee achter Elferink is het zittende raadslid Steen, wel een van haar getrouwen. De intentie is dat Elferink, bij hernieuwde collegedeelname, wethouder namens de christendemocraten blijft, ofschoon op zijn beleid terzake afvalinzameling en binnenstadsverneuwing raadsbrede kritiek klonk.

 

 

Deel dit nieuws!