De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuw plan voor deels herstel en deels sloop Morselt in Oud-Borne

Nieuw plan voor deels herstel en deels sloop Morselt in Oud-Borne

BORNE – Opnieuw is sprake van plannen voor de opstallen van de gewezen aannemerij van Morselt aan de Brinkstraat in het historische centrum van Borne, in de ‘achtertuin’ van de monumentale Hervormde Kerk, nabij de karakteristieke Pellenhof.

Het was indertijd voormalig burgemeester Brekelmans van Borne die zich sterk maakte voor het behoud van de karakteristieke gebouwen, met name de naar ontwerp en aanzicht markante werkplaats. Gedacht wordt nu volgens een woordvoerder van de gemeente aan de combinatie van restauratie en amovatie, dus enerzijds behoud én anderzijds afbraak. Het voortouw is in handen van de initiatiefnemers Clemens en Huis in’t Veld.

Op vrijkomende ruimtes zou dan ‘passende’ nieuwbouw van koophuizen moeten plaatsvinden. Een woordvoerder van de gemeente bevestigd dat het college van burgemeester en wethouders daarin bewilligt. Een deel van de nieuwbouw zou om financiële redenen worden bestemd voor zorg en vervolgens worden verhuurd aan de sVan den Bent-stichting voor begeleid wonen van mensen met een beperking.

Deel dit nieuws!