De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kok miskend door VVD te Hengelo ingehaald door BurgerBelangen

Kok miskend door VVD te Hengelo ingehaald door BurgerBelangen

HENGELO - Het raadslid Kok dat de VVD in Hengelo afgelopen week de rug toekeerde sluit zich aan bij BurgerBelangen, en wel direct. Hij zou bij de VVD op een zijspoor geraken, tot zijn onstuitbare gramstorigheid niet meer verkiesbaar zijn na acht jaar deel van de fractie te hebben uitgemaakt, onder meer als vervangend leidsman, tijdens het ziekteverlof van de gewezen fractievoorzitter Rikkerink en vóór het aantreden van de nieuwe politiek leider Fiechter.

Vermoedelijk krijgt Kok bij BurgerBelangen wél een verkiesbare plek op de lijst. Het maakt de kans op hernieuwde collegedeelname van BurgerBelangen groter. De partij leverde meerdere periodes een wethouder (Mulder), maar het kan maar zo dat de partij nu Kok naar voren schuift als de gelegenheis zicg na de verkiezingen  van volgend jaar maart aandient. Dat zou als het aan de orde komt passen in het straatje van partijen die de huidige VVD (op links wordt over ‘jonge verrechtsing’ gesproken) een weinig aanlokkelijke partij vinden om mee samen te werken.

Kok vindt op zijn beurt BurgerBelangen Hengelo een verkieslijk vehikel voor zijn politieke ambities, want lokaal, sociaal en liberaal, ook zonder een kabelbaan.

Deel dit nieuws!