De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Raaij (honkbalclub) hekelt obstructief gedrag gemeente Almelo

Van Raaij (honkbalclub) hekelt obstructief gedrag gemeente Almelo

ALMELO - Het bestuur van de honkbalvereniging Uitsmijters'55 voelt zich door de gemeente Almelo, inzonderheid sportwethouder Ten Seldam en haar voorgangers, gemangeld, slecht geïnformeerd. ‘De huidige wethouder leek het dossier voortvarend op te pakken, maar valt nu terug naar een oude optie die het college uit puur opportunisme weer van stal haalt: Uitsmijters'55 maar laten zitten op ’t Maatveld’, aldus voorzitter Van Raaij.

De club wil deze accommodatie per se verlaten. En dat kan volgens de voorzitter ook als de gemeente doorpakt. Hij suggereert dat de gemeente bewust traineert: ‘Het college lijkt te speculeren op een sterfhuisconstructie. Immers, het is voor Uitsmijters'55 bijzonder moeilijk te overleven op een afgelegen locatie als 't Maatveld.

Het gemeentebestuur onderhandelt met eigenaar Wispels van restaurant ’t Maatveld die belangstelling heeft de sportaccommodatie te kopen. Als dat lukt, kan Uitsmijters ‘intrekken’ bij de voetbalclub La Première op het sportpark Ossenkoppelerhoek. Daar is namelijk meer geld voor nodig dan het kwart miljoen dat de gemeente voor Uitsmijters’55 gereserveerd heeft. Als de onderhandelingen met Wispels afketsen, kan de honkbalclub naar het sportpark De Riet, want daar blijkt een gecombineerd honk- en softbalveld te kunnen worden aangelegd.

De gemeente Almelo weigert bovendien de gemeenteraad helder te informeren en tot op heden de club uitsluitsel te geven over mogelijke effecten van de nabijheid van de spoorlijn, de aanwezigheid van een oude vuilstort benevens een bergbezinkstation op het sportpark De Riet. Dit stoort Van Raaij naar eigen zeggen 'in hoge mate'. 

Deel dit nieuws!