De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Steeds meer twijfel over vestiging bouwmarkt Hornbach in Enschede

Steeds meer twijfel over vestiging bouwmarkt Hornbach in Enschede

ENSCHEDE - Er gaan ook in Enschede steeds meer stemmen op van mensen die vraagtekens plaatsen bij de vestiging van bouwmarktmoloch Hornbach. Het voornemen van het college van burgemeester en wethouders in te stemmen met de komst van Hornbach krijgt in toenemende mate tegenstand. De enige warme pleitbezorger lijkt nog wethouder Hatenboer te zijn, die overigens na twee raadsperiodes wethouder te zijn geweest na de verkiezingen een punt achter zijn politieke carrière zet.

Niet alleen omwonenden van de beoogde plek aan de Kuipersdijk roeren zich, ook (kleinere) branchegenoten van Hornbach en andere detaillisten tekenen protest aan. In de gemeenteraad worden de vraagtekens groter nu er gerede twijfel ontstaat over het reëel genoemde gevaar van leegstaande winkelruimtes in Enschede ten gevolge van de komst van Hornbach.

In een vergadering van de stadsdeelcommissie Oost kwam woordvoerder Stallaert van de Belangen Alliantie Detailhandel Twente deze week weer eens wijzen op de effecten voor de stad als er een bouwmarkt van Hornbach komt. Dat deed ze eerder meermaals bij Provinciale Staten van Overijssel, uiteindelijk met succes, want een meerderheid dwong de aanvankelijk tegenstribbelende gedeputeerde Van Haaf om de regie te nemen en onderzoek te doen naar schaalgrootte en omgevingseffecten.

Dat geldt niet alleen voor de vestiging van Hornbach in Enschede, maar ook voor het plan van de Duitse mastodont een 'markt' in Almelo te openen, op de plek van voormalige en al afgebroken scholen tussen de Bornerbroeksestraat, de Henriëtte Roland Holstlaan en de Nijreessingel.

Deel dit nieuws!