De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kans op 'verplaatsing' huizen in Enter van Zuiderstraat naar Berghorst

Kans op 'verplaatsing' huizen in Enter van Zuiderstraat naar Berghorst

ENTER - De kans bestaat dat de geplande woningen die aan de Zuiderstraat aan de zuidoost kant van Enter aan de Zuiderstraat zijn gedacht straks aan de noordwest kant in de Berghorst zullen verrijzen. Deze suggestie van het NEW-commissielid Nieuwenhuis wil wethouder Span van de gemeente Wierden wel overdenken.

Het zou nogal wat problemen oplossen, want in de Zuiderstraat en omgeving zijn veel bewoners tegen de bouw van zes woningen na de sloop van een dorpsboerderij op de hoek van de Zuiderstraat met de Brinkstraat en de Goorseweg. De woningen en zeker de geplande parkeerplaatsen zouden een aanslag zijn op het woongenot en de verkeersveiligheid. Daar komt nog bij dat het stadsboerderij door deze en gene cultuurhistorische waarde wordt toegedicht en dat het sloopplan niet aan de Monumentenraad is voorgelegd. Bovendien bestaat er voor woningen in de ‘wijk in aanbouw’ Berghorst veel belangstelling, maar heeft de gemeente met de provincie afgesproken daar wegens overcapaciteit in de gemeenteeen bouwstop in te stellen.

De gemeente en de provincie hebben geen problemen met de bouw aan de Zuiderstraat, want dat is vervangende nieuwbouw. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad deswege voor in te stemmen met het plan van projectontwikkelaar Homan en bijgevolg de bezwaren naast zich neer te leggen. Niettemin omarmde wethouder Span staande de vergadering de suggestie van Nieuwenhuis.

Deel dit nieuws!