De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA kiest in Enschede eieren voor z'n geld en stemt voor begroting

PvdA kiest in Enschede eieren voor z'n geld en stemt voor begroting

ENSCHEDE - Uiteindelijk stemde de fractie van de PvdA in Enschede voor de begroting 2018, als enige partij van de vierkoppige linkse oppositie die een sociaal alternatief poneerde, dat werd afgeserveerd. Voor de SP, GroenLinks en EnschedeAnders was het reden tegen de begroting te stemmen. Voor van alles en nog wat is geld, er zijn veel open einden, maar een kindpakket kreeg de linkse oppositie er niet door, omdat het geld er niet voor kan worden gevonden, zogenaamd, mopperde EnschedeAnders-voorvrouw Visser in de richting van het college van burgemeester en wethouders.

Voor de grootste oppositiepartij PvdA was het volgens leidsman Van der Velde ook een hard gelag, maar hij vond het in de finale van het debat alles overziende geen reden steun aan de begroting te onthouden. In de wandelgangen heet het dat de PvdA richting de verkiezingen 'salonfähig' wil zijn om na de verkiezingen van volgend jaar maart weer toe te kunnen treden tot het college van burgemeester en wethouders, van welke samensteling dan ook.

De debatten over de begroting waren van alle partijen plichtmatig en de vergaderorde, met voortdurend wisselende voorzitterschappen, chaotisch en rommelig. D66 kon met wethouder Eerenberg vanuit het college en fractiechef Kerkwijk soeverein verdeel en heers spelen, hier wat gevend en daar wat nemend. Poitiek interessant was de manier waarop wethouder Hatenboer van de VVD niet alleen door anderen in hoeken werd gedreven, maar daar zelf ook nog eens aan bijdroeg, door met name op het dossier van de regievoering in het luchthavengebied de raad te bruuskeren en zichzelf te parkeren, door niet bewegen en overal een draai aan te geven.

Deel dit nieuws!