De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand valt goed op, zegt CDA, dat zelf bezig is flink af te vallen

Twenterand valt goed op, zegt CDA, dat zelf bezig is flink af te vallen

VRIEZENVEEN – De raadsfractie van het CDA in Twenterand vindt dat de gemeente goed presteert, ook financieel, in vergelijking met buurgemeenten. Het gaat daarbij om de gemeenten Ommen, Hardenberg, Tubbergen, Almelo, Wierden en Hellendoorn. Er is gekeken naar de reserves en voorzieningen, naar de schuld die de gemeente heeft per inwoner en naar het tarief van de onroerend zaak-belasting (OZB).

Fractieleider Kerkdijk: ‘Kort weergegeven scoort Twenterand op de reserves en voorzieningen een tweede plaats. Twenterand heeft in 2018 ruim 35 miljoen gespaard. Dat is ook het geval voor de schuld per inwoner. In beide gevallen wordt Twenterand voorafgegaan door Tubbergen. Alle overige buurtgemeenten liggen ver achter op Twenterand. Dat ligt voor de OZB anders, want daar scoort Twenterand de vijfde plaats. Daarom heeft de fractie tijdens de begrotingsbehandeling een voorstel ingebracht om de OZB-verhoging in 2018 terug te brengen tot drie procent. Dit voorstel werd raadsbreed ondersteund.’

De gemeente van de ‘christelijke coalitie’ (CDA, CU en SGP) mag dan naar het oordeel van de politiek leider der christen-democraten vet op de botten hebben, de partij zelf valt af. Na één periode houden de raadsleden Te Velde en Klinkhamer er maaart volgend jaar mee op, wegens verhuizing respectievelijk werk, maar eerder al lieten beiden weten dat de politieke mores hen zwaar zijn gevallen. Het is zoals eerder gemeld een enorme klus voor het CDA geschikte kandidaten te vinden die staan te trappelen de lokale politiek op te stuwen.  

 

Deel dit nieuws!