De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 gaat in Enschede zeker strijd aan met coalitiepartner ChristenUnie

D66 gaat in Enschede zeker strijd aan met coalitiepartner ChristenUnie

ENSCHEDE – De coalitiepartij D66 in Enschede lijkt met haar verkiezingsprogramma te preluderen op de vorming van een meer libertair college door expliciet programmapunten te accentueren die bij de vorming van het huidige college onmogelijk bleken, waaronder het uitbreiden van het aantal koopzondagen. De partij is nu glashelder: ‘D66 wil de koopzondagen vrijgeven: elke zondag dus koopzondag.’

Na de verkiezingen van vier jaar geleden bedong de voor een meerderheid noodzakelijke ChristenUnie geen koopzondagen erbij.

Verder zet D66 te Enschede in op (trans)genderneutraal beleid. ‘Of je nu man of vrouw, homo of hetero bent. Omdat er nog heel wat stappen te zetten zijn, wil D66 het LHBTI-beleid actief en meerjarig steunen. (…) Jong of oud, rijk of arm, allochtoon of autochtoon: het mag niet uitmaken wat je achtergrond is, iedereen verdient gelijke kansen.’

Politiek interessant is een passage in het persbericht over het verkiezingsprogramma. ‘Met het Kindpakket blijven ook kinderen in arme gezinnen bij sport, cultuur en school betrokken.’ De linkse oppositie in de gemeenteraad wil maandag al dik een miljoen euro vrijmaken in de begroting voor volgend jaar om alle kinderen die in (gezinnen met) armoede leven kansen te bieden.

De kandidatenlijst van D66 zal volgend jaar maart bij de verkiezingen worden aangevoerd door de huidige wethouder Eerenberg, die de zegeningen van het beleid van de afgelopen jaren bewierookt.

Deel dit nieuws!