De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Pleidooi meer geld raadsleden kleinere gemeenten (nu 958 per maand)

Pleidooi meer geld raadsleden kleinere gemeenten (nu 958 per maand)

BORNE - De vergoeding voor raadsleden in kleinere gemeenten, met minder dan veertigduizend inwoners, zou omhoog moeten. Deze oproep doet de vereniging voor raadsleden Raagslid.Nu, gesteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Vereniging van Griffiers. De nieuwe de minister Ollongren van Binnenlandse Zaken zou dit nog voor de raadsverkiezingen in maart volgend jaar moeten regelen, kortom, spoed geboden.

Het rapport Maatwerkdemocratie zou dit onderschrijven en gewezen wordt op het feit dat dit rapport tot stand kwam onder auspiciƫn van een groep bestuurders, onder wie (toen nog) wethouder Ollengren van Amsterdam. Ter motivering wordt gewezen op de toenemende druk op en drukte van de lokale volksvertegenwoordigers. Ook zou een hogere vergoeding de belangstelling voot het raadslidmaatschap wellicht doen toenemen.

De vergoeding voor raadsleden van gemeenten van 24.000 tot 40.000 inwoners hebben recht op een vergoeding van 958 euro per maand. Dat zijn elf van de veertien gemeenten in Twente, alleen de steden Almelo, Hengelo en Enschede vallen erbuiten.

Deel dit nieuws!